Alternatieve geneeswijzen

Een klacht van welke aard dan ook is een teken van onbalans. Het lichaam weet en maakt ons duidelijk wat er aan de hand is. In onze westerse wereld zijn we dit contact echter vaak kwijtgeraakt en begrijpen niet meer wat het ons wil vertellen. Een pas op de plaats of gewoon even kunnen ontspannen geeft inzicht en innerlijke rust waardoor er bewust andere keuzes kunnen worden gemaakt die ten goede komen aan het algehele welzijn.

De alternatieve geneeswijzen waarmee ik werk zijn geschikt voor een ieder die wil werken aan fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid.

Reiki
Reiki is een methode die de verstoorde energiehuishouding terug in balans brengt en het zelfhelende vermogen van het lichaam stimuleert. In de verschillende energiecentra en energiebanen van het lichaam (aura, chakra┬┤s en meridianen) worden blokkades opgespoord en daarna opgeheven waardoor het lichaam weer wordt voorzien van de benodigde energie en de klachten verminderen of verdwijnen. De plaats waar de blokkade zich bevindt vertelt iets over de oorzaak van de verstoring. Reiki heeft tevens een zeer ontspannende werking.

Hypnotherapie
Hypnotherapie is een methode die inzicht geeft in welke onderliggende (on)bewuste overlevingsmechanismen belemmerend zijn in het nu. Aangeleerd gedrag, overtuigingen en de bijbehorende emoties die eerder veiligheid en harmonie boden werken niet meer. Deze methode helpt te begrijpen hoe en wanneer deze patronen zijn ontstaan en waar ze zijn opgeslagen in het lichaam. Door bewustwording en acceptatie van de ervaringen uit het verleden komt er ruimte om door een andere bril naar de ontstane situatie te kijken en kunnen de oude patronen met een helpende blik worden overgeschreven door nieuwe.